HŰTLENSÉG

Álljunk meg a hűtlenség típusainál.

Az előzőekben a szenvedő félről (férj vagy feleség) beszéltünk, arról az emberről, akit a férje vagy a felesége elhagyott. Most forduljunk a családi viszály kezdeményezőjéhez.

Miért merül fel egyáltalán az emberekben a hűtlenség szükségszerűsége, még akkor is, amikor kitűnő házasságban élnek?

Ha arról beszélünk, hogy az első házasfél életprogramjában benne van a társa általi hűtlenség lehetősége, akkor ebből kifolyólag, társként az adott szerepkörnek megfelelő lélek lesz a számára kijelölve – olyan lélek, aki kész a hűtlenkedésre. Ha egy ilyen szituációhoz egy magas tudatossággal rendelkező lelket választanak, akkor a hűtlenségi szituáció nem tud megvalósulni, hiszen egy magas lélek – már a saját magas tulajdonságaiból adódóan is képtelen a hűtlenségre. Ezért természetes, hogy az akit megcsalnak az magasabb tudatossági Szinttel rendelkezik, mint az aki a hűtlenséget elkövette. Akár ez a tény is vigasztaló lehet a számára. Vajon mik a hűtlenség okai? A lényeg csak a kívánságban van?

Ahhoz, hogy az egyik partner elhagyja a családját, különböző motivációk létezhetnek, a hűtlenség csak egy ok a sok közül, ami a házasság szétesését eredményezi. Nézzük meg a hűtlenség gyökerét. Miért hűtlenkednek gyakran némelyek, amíg mások, ellenkezőleg miért hűségesek a társukhoz még a haláluk után is?