Zsákutca kérdés a negatívak számára

2024.02.14 09:50

 Olvasó. A negatív egyéneknél minden mereven programozott: a vágyak, a cselekedetek, még a gondolatok is.

 Kérdés: hogyan reagálnának, ha hirtelen olyan kérdést tennének fel nekik, amelyre a fejlődési programjuk nem ad választ?

 Még az iskolás éveimben volt két esetem. Két volt osztálytársammal tanultam. Amelyek később negatívnak bizonyultak: az egyiket többszörösen elítélték, a másik gyerekkorában szintén agresszív volt, és később szintén elítélték. Egyszer véletlenül kérdeztem tőlük valamit a hétköznapi életből. Valamit, ami mindkét esetben annyira hétköznapi és egyszerű volt, hogy semmilyen módon nem tudta volna őket megdöbbenteni. 

Mindketten szellemileg teljesen beszámítható fiatalemberek voltak. Viszont a kérdéseim után, csak mosolyogtak rám, mintha a saját hullámhosszukon lennének. De higgyék el nekem - ez nem a gyengeelméjűség, vagy fogyatékosság megnyilvánulása volt részükről. Hangsúlyozom: mindkettő hétköznapi fickó.

 Azért kérdezem, mert ahogy tanulmányozom az önök Új Tudás-Ismeretét, azonnal eszembe jut néhány esemény az életemből. Arra gondolok: talán ha a negatív nem tudja a választ a neki feltett kérdésre, akkor úgymond ledermed és zavarodottá válik? 

 Válasz. Ön nagyon helyes megfigyeléseket tett, és helyes következtetéseket vont le. Ez akár példaként is szolgálhat más pozitív egyének számára, hogy elemezzék a negatív személyekkel való múltbeli kapcsolataikat. Ha a pozitív ember olyan kérdést tesz fel nekik, amelyre nem szerepel válasz a programjukban, akkor ledermednek és zavarodottá válnak.

FORRÁS: SZEKLITOVA LARISZA, SZTRELNIKOVA LUDMILA " HOGYAN NE KERÜLJÜNK A POKOLBA"