ÚJDONSÁG AZ „ÚJÉVI” ÜNNEPLÉSRŐL

2024.01.03 13:00

 Olvasó. Engem az Újévi ünneplés dátuma érdekel. Minden alkalommal, amikor közeledik az újév, elgondolkodom a következő kérdésen: Oroszország történelme folyamán többször is változott az ünnepség dátuma, arról nem is beszélve, hogy a világ több országában teljesen más és más. És mivel eredetileg nem január 1-jén ünnepelték, ezért sokan, különösen az óhitűek, erősen idegenkednek attól, hogy az Új Évet az új stílus szerint ünnepeljék. Ez egy egyfajta kényszerített dátum, és nem a miénk. Van-e egyáltalán valamilyen ezoterikus jelentése ennek az ünnepnek? Vagy az emberek a semmiért tulajdonítanak neki ekkora jelentőséget?

 Válasz. Kétségtelen, hogy az „Új Év” ünneplése rendelkezik ezoterikus jelentéssel. Dátuma a ciklikus energiák változásához kapcsolódik, amelyek minden évben változnak. Minden nemzet a saját energia típusával dolgozik, ezért maguknak a Fentieknek is kényelmesebb, ha különböző dátumokat használnak az energiák leküldéséhez. A különböző típusú energiáknak a különböző nemzetek számára történő egyidejű leküldése, technikailag nehéz és kényelmetlen. Ezért a Fentiek a dátumok szabályozásán keresztül úgy irányítják az energetikai folyamatokat, ahogy nekik megfelel, és nem pedig úgy, ahogyan azt maga az ember szeretné.

 Mindez a Föld különböző pontjaira továbbítandó energiák változásával kapcsolatos. Adott esetben pedig, az energia leküldése a nemzetek vallási és ünnepi szertartásain keresztül valósul meg. Konkrét energia típus azon nemzetek számára kerül leküldésre, akik ugyanahhoz a dátumhoz kötődnek. Vagyis, ezen nemzeteknél teljes energetikai váltás valósul meg, az energetika potenciáljának bizonyos mértékű növekedése történik.

 Az ember asszimilálja ezt az új energiát, feldolgozza majd továbbadja a bolygónak, ami lehetővé teszi számára, hogy az év folyamán megújítsa energiáját a következő időpontig. Minden nemzet más-más időpontban ünnepli az Új Évet, mivel a Fentieknek kényelmesebb részenként megváltoztatni az energiák ciklusát az emberiség egésze határain belül. 

Ráadásul, a bolygó egyes helyei szigorúan csak saját individuális energetikát igényelnek, és mivel pedig adott esetben az embereken keresztül kerül átadásra a bolygó számára, ezért mindezen dátumok kiszámítása a Fentiek által történik aszerint, hogy a konkrét nemzetnek milyen minőségű és milyen mennyiségű energiát kell átadnia az adott helynek, vagyis ennek megfelelően határozzák meg a dátumokat.

 A Fentieknek nem kényelmes egyszerre megváltoztatni az egész bolygón az emberek számára leküldendő energiát. Képzeljék el – ez egy normál technológiai folyamat, amely fokozatosságot és különböző típusú energiák felhasználását igényli, és amit pont a sajátos felépítéssel rendelkező különböző nemzetek biztosítanak. Viszont minden Új Évben okvetlenül megújul a Föld energiája. Egy év, mondhatnánk a bolygó és az emberek fejlődése számára szükséges energiákkal való feltöltés ciklusa.

 Oroszország esetében (vagy valamilyen nemzetnél) a bolygónkon történő, bizonyos folyamatok szabályozásának okából adódóan változik a dátum, mivel Ő (Föld) egy élő, növekvő Organizmus, és nekünk alkalmazkodnunk kell a munkájához, mert ma egy dolgot követel, holnap pedig mást. Ezért 200 év múlva már semmilyen ünneplés sem kíséri az újévet, mivel folyamatok cseréje-váltása történik, az energia leküldésének ciklusai pedig, már a finomenergetikai sík új technikai fejlesztéseihez kapcsolódnak.

 Az óhitűekre pedig nem kell hagyatkozni, ez - dogmatika, a fejlődés zsákutca ága; ők hamarosan örökre eltűnnek a Föld színéről, mivel régi energiákkal dolgoznak, ezért a jövő zárva van előttük. Ők nem új energiákon fejlődnek, viszont csak az új energiák – a jövő energiái – segítik elő a lélek energiapotenciáljának növekedését, következetesen elősegítik a progresszióját. Mindig törekedniük kell arra, hogy lépést tartsanak az új idővel, mert máskülönben még időben nem fognak bekerülni az új Korszakba.

FORRÁS: SZEKLITOVA LARISZA, SZTRELNIKOVA LUDMILA: "VÁLASZ PÜTHAGORASZNAK"