ÚJ ÉV

2013.12.23 19:41
 

 

KÉRDÉS: Minden évben az Új Év közeledtével elgondolkodom a következő kérdésen: az Új Év ünneplésének a dátuma már számtalanszor változott Oroszországban, nem is beszélve arról, hogy a világ országaiban is különböző időpontokban ünneplik. Ebből az okból kifolyólag az adott ünnepet eredendően nem január 1-én ünnepelték, és ezért sokaknál, legfőképpen a régi hívőknél, az Új Év új stílusú ünneplése erőteljes ellenérzeteket vált ki. Mert ez nem a sajátunk, ez egy ránk kényszerített időpont. Vagyis van –e egyáltalán valamilyen spirituális lényege és értelme az adott ünnepnek?

VÁLASZ: Egyértelműen. Az Új Év ünneplése rendelkezik spirituális tartalommal.

Az Új Év időpontja kapcsolatban van az energiák ciklikus változásaival, hiszen az adott energiák minden évben változnak. Az energia azon nemzetek számára kerül továbbításra, amelyek az adott ünneplési időponthoz kötődnek. Az adott nemzeteknél teljesen kicserélődik az energetika, vagyis egy bizonyos meghatározott nagyságban megnő az energetika potenciálja. Az ember elsajátítja és befogadja ezt az új energiát, átalakítja, majd továbbítja a bolygónak, amely ez által lehetővé teszi a bolygó energiáinak a megújítását.

A különböző nemzetek különböző időpontokban ünnepelnek, mert így, részenként az Égi Hierarchiáknak könnyebb lecserélni az energia ciklusokat. Annál is inkább, mivel a bolygó némely részeinek individuális energetikára van szüksége, és mivel az adott energetika embereken keresztül kerül továbbításra, ezért a továbbítás időpontja az Égi Hierarchia pontos számításai alapján történik, és az alapján, hogy milyen mennyiségű és típusú energiát kell az adott nemzetnek az adott területre továbbítania, vagyis így állapítják meg a különböző időpontokat a különböző nemzeteknél, akiken keresztül továbbításra kerül a Föld számára az energia.

A Fentiek számára az energia típusnak a bolygó teljes területén levő összes nemzet számára való megváltoztatása  kényelmetlen.

Képzeljék el – ez egy általános technológiai folyamat, amely megköveteli a különböző típusú energiák felhasználásának a fokozatosságát, amelyet a különböző nemzetek biztosítanak a folyamat számára, ezért a Földön minden egyes Új Évben okvetlenül megváltoznak az energia típusok.

Oroszországban (vagy más nemzeteknél) az Új Év dátumának a változása a bolygón való bizonyos folyamatok szabályozásának a szükségszerűségéből ered, hiszen a Föld egy élő és növekvő organizmus, amelynek a működéséhez alkalmazkodni kell, hiszen egyik nap egy bizonyos energiára van szüksége, holnap pedig egy másikra.

Ebből adódóan 200 év elteltével ,  az új év már semmilyen módon sem lesz megünnepelve, mert megváltoznak a folyamatok és az energia ciklusok továbbítása már új technológiák által fog megvalósulni.

A régi típusú hívőkre nem szabad orientálódni, ők dogmatikus nézeteket vallanak, akik, mivel a régi típusú energiákkal dolgoznak, ezért rövid időn belül teljesen el fognak tűnni a Föld színéről, és mivel ők nem az új típusú energiákon fejlődnek, azért a jövőbe vezető út kapuja zárva van előttük. Mert csak az új típusú energiák teszik lehetővé a lélek energia potenciáljának a növekedését, és következésképpen segíthetik elő annak fejlődését is. Mindig törekedni kell az Új energiákkal való együtt haladásra, mert különben lekéshetnek az Új Korba való belépésről.

Forrás: www.higher-world.com