NAGYBÖJTI IDŐSZAK

2013.02.22 16:17

Az összes egyházi ünnep a  Naprendszerünk bolygó- és csillagállása szerint  csillagászok által került kiszámításra, például a Húsvét ünnepe az újév utáni első teliholdhoz kapcsolódik. Ugyanígy kapcsolódik az összes többi fontos egyházi ünnep is a bolygó-és csillagállásokhoz, ami által szinkronizálásra kerültek a Föld energia áramlatai a többi bolygó energiaáramlatával, valamint  bizonyos frekvencia rezonancia is létrejött.

A rituálék ismétlésének a segítségével az ember minden évben bekapcsolódik egy bizonyos kozmikus ritmusba, a közötte és a Kozmosz közötti energiacsere folyamatába, valamint a közötte és a Naprendszer többi bolygója közötti energiacsere folyamatába is. Ahhoz, hogy az ember a legjobb módon hozzá tudjon kapcsolódni az adott bolygóegyüttállások alatti összkozmikus energiacseréhez, és hogy hatásosabban rezonáljon össze a Naprendszer bolygóinak az energiáival, ennek elérése érdekében került bevezetésre a böjt.

A böjt  az ember szervezetének a szükségtelen energiáktól való megtisztításához szükséges, aminek következtében a szervezeten belül gyorsabban cserélődik le a régi energia az új energiára.

A böjt bizonyos napokra került beiktatásra, amikor a Naprendszer bolygói az általános energia egyensúly szabályozásának a folyamatában, kölcsönös energiacserében vannak egymással a Logosz rendszerben.

Ebben a momentumban a Föld átadja az általa termelt energiát, és a többi bolygótól pedig az általuk megtermelt új energia adagokat kap. Ezért:

A konkrét napokhoz kötött rituálék bizonyos ciklust vagyis energia ritmust hoznak létre az ember és a Kozmosz között.

Ezek a ritmusok az egyház által pontosan lettek betartva, a csillagászok  pedig állandóan pontosították  az ünnepnapok dátumait, figyelembe véve az idő múlásával a Föld forgásának a változásait (például a száz év és az ezer év), valamint a bolygóállások változásait.

Az ünnepek és a szertartások az ember és a Kozmosz, pontosabban a Hierarchikus Rendszerek közötti energiacserében ritmikusságot hoznak létre. Vagyis a ritmust a csillagok és a bolygók határozzák meg, viszont az egyházi szertartások ezt a Földön megismétlik, rezonanciába kerülve ez által az égitestekkel és bekapcsolva ebbe az energiacserébe a teljes emberiséget. De megint csak lelki/szellemi energiákról beszélünk, az összes többi energia fajtának megvan a saját útja.

Az emberek odaadják a Kozmosznak a saját energiájukat, és a bolygók is a sajátjukat, így történik az energia megújulás. Ezért most levonhatunk egy fontos következtetést:

Az egyházi ünnepek és szertartások, és azok évről évre való ismétlése lehetővé teszik a Föld számára az új kozmikus energiák érkezését, vagyis a bolygó- és a teljes emberiség energetikájának a megújulását. 

Részlet: Szeklitova Larisza, Sztrelnikova Ludmila: " Az Égi Tanítók titkos élete" c. könyvből