MIT TEGYÜNK AHHOZ, HOGY NE LEGYÜNK BETEGEK

2013.02.01 21:34

 

Felsoroljuk azokat az okokat, amiért  ISTEN nem teremtette meg teljesen egészségesnek az embert, vagyis lehetővé tette , hogy beteg legyen és szenvedjen.

Mit ad a betegség az ember számára:

  1. A betegségek tisztítják az embert és segítenek az ember karma ledolgozásában is.
  2. A betegség humánusabbá teszi az embert, kialakítva benne a mások iránt való együttérzést, megtanít gondoskodni a betegekről és magatehetetlenekről, vagyis ezáltal a lélek pozitív minőségeket /tulajdonságokat gyűjt fel. A teljes orvostudomány a humánusságra, a betegek iránti szeretetre épül (Most nem fogjuk érinteni azokat a bizonyos orvosok által választott  helytelen utakat, amikor nem az emberek iránti humanizmus, hanem a  kapzsiság,  haszon,  előnyök és a harácsolás volt  a mérvadó).
  3. A betegség segít az embernek kijavítania a helytelen életmódjából adódó következményeket, valamint részlegesen törleszti a karma tartozását is.
  4. A betegség kifejleszti a lélek szilárdságát és állhatatosságát.
  5. A betegség segíti az ember intellektusának a fejlesztését, valamint lehetővé teszi a lélek fejlődésbeli előrehaladását is, mivel a különböző betegségeknek köszönhetően számtalan tudományág is született: vírustan, homeopátia, gyógyszertan, orvosi technika stb., és maga az orvostudomány is számtalan irányba fejlődött (sebészet, terápia, onkológia, kardiológia stb). Az ÁNTSZ  is az ember egészsége fenntartásának az érdekében jött létre. És természetesen nem szabad elfelejtenünk, hogy:
  6. A betegséget az egyén a helytelen életmódért való büntetésként kapja. Például: némely meghűléses megbetegedés, az ember a saját maga iránt való nemtörődömsége következtében jelenik meg, az ÁNTSZ szolgálat szükségszerű munkája hiányában, antihigénia következtében stb. Az ember a krónikus szervi megbetegedéseket energia tartozásaiért kapja, amelyek a helytelen életmódja következtében keletkeznek.
  7. Az önfenntartási kötelezettségek be nem tartása az ember külső burkának/testének és szerveinek a sérüléseihez vezet. Ha az ember nem tartja be a létezés bizonyos törvényeit, mint például nem tartja be a sebességkorlátozást az utakon, akkor balesetet szenved és ezáltal a fizikai teste megsérül. Ha otthon vagy a munkahelyen sem tartja be a baleset megelőzés szabályait, akkor is megsérülhet a teste ( törések, zúzódások, vágások stb.)

Ily módon a saját megbetegedéseiben az ember saját maga vagy a környezete a hibás. Viszont a fentebb felsoroltak lehetővé teszik az egyén további fejlődését is. A test fájdalma elősegíti a lélek progresszív fejlődését.

Áttekintve a betegségek megjelenéseinek  általános teoretikus okait, válaszolunk arra a kérdésre is, hogy mit tegyen az ember ahhoz, hogy ne legyen beteg.

Ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, ahhoz szükségszerű a 3 alapvető pont betartása:

  1. Szükség van a helyes étkezésre és a tehermentesítő/böjti napok betartására.
  2. Szükség van rendszeres sportolásra, az életkornak megfelelő fizikai gyakorlatok elvégzésére, tiszta levegőn  illetve vízben  végezve
  3. Tisztának kell lenni lelkileg és be kell tartani a társadalom erkölcsi –morális törvényeit is.

Forrás: www.higher-world.com