HAMIS PRÓFÉTÁK

2023.03.14 17:57

Kérdés. Mi célból adatnak hamis küldöttek és hamis próféták?

 Válasz: Hogy zsákutcába vezessék a fejlődésre képtelen dogmatikusokat és tapasztalatlan fiatal lelkeket. A hamis próféták nemcsak kárt okoznak, hanem hasznot is hoznak. Azért adják őket, hogy az emberek megtanulják felismerni, hol az igazság és hol a hazugság, hol a régi és hol az új.

 Ha egy "próféta" a régiről beszél, arról, amit mindig és többször mondtak, anélkül, hogy bármi újat adna a hallgatónak, akkor minden bizonnyal hamis próféta. Vagyis csapda azok számára, akik nem akarnak gondolkodni, összehasonlítani, következtetéseket levonni, hanem vakon követik az útra hívó szót, és nem veszik észre, hogy az a fejlődés zsákutcájában végződik.

Másrészt pedig azok számára, akik világosan kezdik felismerni, hogy a "hamis próféta" a régit hordozza, fülbemászó frázisok mögé bújva visszavezeti az embereket a múltba, és azok, akik képesek egy másik ember szavaiban megtalálni az újat, amely a jövőbe vezeti a lelket, ez a megértés magasabb szintje, amely lehetővé teszi a hallgató számára, hogy a tökéletesedés egy magasabb szintjére emelkedjen.

 A Sadko meséje is a hamis emberekről szól. Emlékezzünk vissza, hogy Sadko, miután eljutott a tenger cárjához, és megismerkedett a lányával, elhatározta, hogy feleségül veszi, de a cár feladatot adott neki - találja meg a menyasszonyát 12 másik, hozzá hasonló lány között.

 Csak a lány által a számára adott sugallatokból és nyomokból sikerült felismernie a menyasszonyát.

 Ez a mese pontosan a jelen időről szól, amikor számos "hamis próféta" jelent meg az életben, azonban az embernek meg kell találnia az igazit, akivel össze kell kötnie az életét, és aki a tenger fenekéről kivezeti a fényes világba.

 Az embernek meg kell tanulnia meglátni ezeket a nyomokat, amelyek az Igaz Prófétától származnak, és akkor az ember nem kerül több ezer évre visszadobásra az evolúcióban.”

 FORRÁS: СЕКЛИТОВА Л.А., СТРЕЛЬНИКОВА Л.А. «ПУТЬ В НЕИЗВЕСТНОЕ»