GYÓGYÍTÁS

2015.03.13 19:22

KÉRDÉS: Mielőtt Krisztus elkezdte volna a csodatevő gyógyítását, megkérdezte a beteget:

Hiszel?

A beteg válaszolt:

Hiszek.

Ezek után elkezdte a gyógyítást.

Mi volt a célja Krisztus„ hiszel vagy nem hiszel” kérdésének, és mi volt az értelme ennek a rituális kérdésnek?

VÁLASZ: Bármelyik beteg ember általában egy adag komplex szorongással rendelkezik: feszült a betegsége miatt, pszichológiailag meg attól, hogy nem érti a történteket stb. De amikor Krisztus a kérdésfeltevése által emlékeztette az embert a hitére, vagyis az odabízására ( jelen esetben a hitet mint odabízást kell értelmezni), akkor az ember ellazult, elengedett magából minden feszültséget, minden korlátozást mint pszichikailag úgy energetikailag is, és ezért Krisztus energiája szabadon áthatolt a beteg testébe meggyógyítva őt. És mivel az energia elsősorban mindig ahhoz a részhez áramlik, ahol a legkevesebb van belőle, ezért a beteg és energiahiányos szervhez irányul, feltöltve és gyógyítva az adott beteg szervet. A szerv miután megkapta a számára szükséges és elegendő mennyiségű „üzemanyagot”, elkezdett működni általa és önmegszüntette az önmagában található működési rendellenségeket.

Viszont ha az ember azt válaszolja: „ Nem hiszek”, akkor ez által megerősíti a szervezetében a pszichológiai korlátozásokat az energiacsatornáin, és ilyen állapotban az energia természetesen képtelen lesz beáramolni a szervezetbe, és a beteg szerv továbbra is energiahiányban fog szenvedni.

A hitetlenség pszichológiai korlátozásai hozzáférhetetlenné teszik a szervezetet az idegen energia számára. Ezért olyan fontos, hogy a beteg higgyen – bízzon az őt gyógyító extraszenzben, vagyis egyszerűen csak el kell lazulnia, és akkor az extraszenztől kiegészítő energia fog áramlani a beteg területre.

Az adott esetben a hit – a meditációnak és az ellazulásnak az egyik módja, amely nyitottá teszi az embert a kozmikus energiák számára.

Ugyan ez érvényes minden másra is. Ha például az ember hisz valamilyen tudásban, akkor azt befogadja, ha nem hisz – akkor azt sohasem fogja megérteni és befogadni.

FORRÁS: www.higher-world.ru