ELLENZI-E A LÉLEK A „PISZKOS” ENERGIÁK ÖNMAGÁBA VALÓ BEJUTÁSÁT

2020.02.22 11:32

 Olvasó. Ellenzi-e az ISTENHEZ tartozó pozitív lélek az ember bűnös cselekedeteiből származó piszkos* energiáknak a finomenergetikai burkaiba való bejutását, vagy sem?

 Válasz. Az ember gyakran tévesen ítéli meg tetteit és cselekedeteit, vagyis a helytelen cselekedeteit helyesnek és jónak tekinti, valójában pedig piszkos energiák kerülnek a lelkébe. Viszont az ideiglenes burkaiban csak azok az energiák maradnak meg, amelyek megfelelnek az Égi Tanítók legmagasabb értékelésének, az ember saját értékelése pedig nincs figyelembe véve, mivel az alacsony Szintű fejlettsége miatt nagyon sokat téved, ezért nem képes a saját tettei és cselekedetei helyes értékelésére.

 Azonban a pozitív fejlődési útra lépő lélek már önmaga is elkezdi érzékelni ha az ember valamit helytelenül tesz és cselekszik, és ellenzi a bűnös energiák burkaiba való bejutását. Mindez megítélhető valamilyen jogtalan cselekedet elkövetése után a benne (lélek) megjelenő kellemetlen érzések által. Például elromolhat a hangulata, az embernek díszkomfort érzése támad, kellemetlenül érzi magát a tettei után stb. Az emberek némelyikénél nagyon jól fejlett a lelkiismeret minősége.

 Az adott minőség-tulajdonság is akkor jelenik meg belül, amikor valaki nem a pozitív cselekedeteknek megfelelően cselekszik. Ezért figyelni kell az ilyen érzések megjelenésére és nem szabad megismételni azokat a cselekedeteket, amelyek után az adott érzések megjelennek. A figyelmes ember az érzései és érzékelései minden árnyalatát észreveszi, ami lehetővé teszi számára a belső világa megismerését és annak az emberi tökéletesség csúcsaihoz való irányítását.

FORRÁS: SZEKKITOVA LARISZA, SZTRELNIKOVA LUDMILA: "A LÉLEK EVOLÚCIÓJA: A SKORPIÓTÓL A FÁRAÓIG"