Cselekedetek, emóciók és a belőlük származó energia

2023.10.05 21:35

 Minden emberi cselekedet a lélek által való energiák kidolgozásával és felgyűjtésével kapcsolatos. Így került felépítésre a fizikai test formája, amelyben a lélek lakozik. Az egyén által elkövetett minden egyes gonoszság, elősegíti a lelke által való nehéz típusú energiák felgyűjtését.

 Ezért folyamatosan rossz, és gonosz cselekedeteket követve el, az egyén „nehéz” energiákkal tölti fel a finomenergetikai burkait („nehéz, könnyű” energiák – a minőségileg ellentétes típusú energiák feltételes elnevezése). Folyamatosan rossz cselekedeteket elkövetve, az egyén „nehéz, sötét”, lefelé húzó energiákkal tölti fel a finomenergetikai burkait („fel és le” - ez is az ember fejlődési irányának feltételes jelölése).

 A rossz és bűnös cselekedetek az ISTENI energiákkal ellentétes, és a Sátáni energiákkal rokon energiákat termelnek. Ezért az ISTENTŐL történő eltávolodás által, az ember az Ő/ISTEN ellentétéhez kerül közelebb a lelke minőségi állapotát illetően. Az embernek olyan fogalom adatott, mint a „bűn”, vagyis azon cselekedetek és tettek elkövetésének tiltása, amelyek a lelkét csak a Sátán Hierarchiája számára alkalmas minőségű energiákkal töltik fel. Ebben található a „bűn” lényege.

 Ezért olyan fontos az embereknek az erkölcs és a morál követésére való nevelése, elmagyarázva, hogy milyen következményekkel jár azok nem követése. A Jóságban való fejlődés – az erkölcsi törvények követését -betartását jelentik, azok be nem tartása pedig, a gonoszságban való fejlődés folyamatát fejezik ki. Megtanítani az embert a jó(ság) és a gonosz(ság) megkülönböztetésére a fejlődése első szakaszaiban - azt jelenti, mint megtanítani szabályozni a minőségileg ellentétes energiáknak a lélek finomenergetikai konstrukcióiba történő bejutását-beáramlását.

FORRÁS: SZEKLITOVA LARISZA, SZTRELNIKOVA LUDMILA " A LÉLEK VÁLASZTÁSA, AVAGY AZ EMBER POZITíV ÉS NEGATÍV FEJLŐDÉSE"