Bűnök és Karma

2022.05.15 22:08

 "A Fentiek mindig is megpróbálták az igaz útra terelni az embert, a fejlődés azon irányába, amely ISTENHEZ vezet. A viselkedési normák és törvények betartása az embert ISTENHEZ, míg azok megszegése a Sátánhoz vezeti. 

Annak érdekében, hogy megtanítsák az embert, miképpen cselekedjen a követelményeiknek megfelelően, bevezették a "bűn" fogalmát, amely egy olyan cselekedet, melyet nem szabad elkövetni, különben büntetést kap érte.

 Az ember sokszor hallotta már, hogy egy valamit meg lehet tenni, egy másik valamit pedig nem lehet, mert az bűn. A Legfelsőbb Tanítók a bűn fogalmán keresztül próbálták a helyes útra terelni az embert, rávenni a helyes viselkedésre, megtanítani arra, hogy gondolkodjon el tettei következményein, és engedelmeskedjen a társadalom törvényeinek. 

 A megértés legprimitívebb szintjén - a bűn, a társadalom által egy bizonyos időintervallumra elfogadott erkölcsi, és etikai magatartás megsértése. Az idő nagy hatással van a bűn minőségi szerkezetére, mivel idővel a társadalomban lévő összes norma és törvény tartalma megváltozik, aminek megfelelően a bűn fogalma is változik, mert ami a jelenben megengedett volt, az a jövőben már tilos lehet.

 A megértés magasabb szintjén a BŰN fogalma a programtól való eltérést fejezi ki, azaz a program fő útvonalának egy adott alvariánsába való letérést, és ezáltal a fő variánsban tervezettnél - alacsonyabb szintű cselekedetek elkövetését jelenti

 Bármely programban levő szituáció helytelen megoldása bűnt szül, mivel a lélek által való szükségtelen, „selejtes” energiák felgyűjtéséhez vezet, amelyeket a halál után el kel távolítani. Az energetikai síkon a BŰN fogalma nem más, mint a lélek által való azon energiák felgyűjtése, amelyekre az adott inkarnáció során nincs szüksége.

 A bűnök soha nem tervezettek, hanem azon célból adatnak az embernek, hogy próbára tegyék a kísértésekre és az élvezetekre való fogékonyságát. Az ember a saját akaratából adódóan követi el a bűnöket, aminek fő oka az alacsony Szintű fejlettsége, és a számára adatott választás szabadsága. Minden pozitív embernek szabad választási lehetőség adatik a programjában, vagyis lehetősége van a programtól saját vágyai, vagy gyengeségei irányába való letérésre.

 Az emberiség jelenlegi Szintjén a bűn továbbra is a gyilkosság, öngyilkosság, istenkáromlás, az ISTEN megtagadása, kicsapongás, a kísértések követése és így tovább, mindez már régóta ismert az ember számára.

 Amint látjuk, az egyén által az élete során fel nem gyűjtött szükséges minőségű energia is karmát generál. Bármely bűn, mint helytelen viselkedés, karmát eredményez, következésképpen így a matrica nem gyűjti fel a szükséges energiákat. Az embernek intuitív módon kell éreznie, hogy merre kell mennie, és mit kell választania. De ha az intuíció még nem működik, a társadalomban mindig vannak erkölcsi normák, amelyek a helyes viselkedésre irányítják az egyént, és erre a célra adattak az ideálok, törvények és vallások. 

Minden egyén a saját viselkedésének, és azon Szintnek megfelelően dolgozza le a karmáját, amelyhez a konkrét szabályok és normák tartoznak.

 Még Jézus Krisztus is rendelkezett karmával, de az nem földi karma volt, hanem kozmikus karma, ami néha zavart okoz az ember fogalmaiban. 

 Krisztus a Földön történő megtestesülése előtt egy másik bolygón létezett, azaz a kozmikus fejlődés útján haladt. Ebből adódóan neki nem volt földi karmája.

 Krisztus karmáját az emberiség, pontosabban bizonyos, élő emberszerű humanoid lények egy másik világban történő pusztulása idézte elő, ahol Ő/Krisztus volt az Uralkodó, és Akinek a hibája ugyanezen bolygón a nemzetek halálát eredményezte.

 Krisztus hibája sok ezer, emberhez hasonló lakos életébe került. A karmája pedig, a hasonló egyének egy másik bolygón – a Földön történő megmentésében, vagyis az egyik cselekvés egy másik, ellenkező cselekvéssel való megfizetésében- törlesztésében nyilvánult meg.

 A megváltás azonban a megtisztuláson, azaz saját fájdalmán és szenvedésén keresztül valósult meg. Tehát sem az alacsony Szintű lelkek sem pedig, a magas Szintű lelkek esetében sincsenek kivételek.

 Mindenki ledolgozza a karmáját. Ezért Krisztus az egyik bolygón elveszejtette a lényeket, a másik bolygón pedig megmentette az emberiséget”. 

FORRÁS :Том 4. РОЖДЕНИЕ. СМЕРТЬ. КАРМА. Часть 2. Секлитова Л.А., Стрельникова Л.Л.