Az emberiség pusztulásának variánsai

2024.02.21 20:26

 Valójában mit is vár az ember a jövőtől?

Milyennek képzeli el önmaga számára és milyen emberként tervezi az oda való eljutást?

 Ezekre a kérdésekre történő válaszok különösen érdekli az embereket. Viszont nem is annyira könnyű dolog megjósolni a teljes emberiség jövőjét a programban található fejlődési utak variánsainak jelenléte miatt.

 Mivel az ember folyamatosan választ valamit, viszont sorsa globális változásaira és még inkább az emberiség sorsának egészére a történelem azon sajátos ellenőrző pontjai vannak hatással, amelyekben történő választás, vagy a boldog jövő felé fordítja a társadalmat, vagy valami középszerű felé, vagy a katasztrofális események örvényébe taszítja őket.

 Hiszen a mesékben sem áll hiába a főhős a három út elágazásánál. Mindez figyelmeztetés az emberek számára, vagyis hogy komolyan és átgondoltan hozzanak döntéseket, valamint gondolkodjanak el azok következményeiről.

 Viszont abból is lehet ítélni, ahogy jelenleg különféle katasztrófák és kataklizmák rázzák a világot, hiszen mivel az emberiség nem a saját előnyére döntött, ezért azonnal elkezdett fizetni a rossz választásáért. 

Hogyan érthető meg, hogy mi helyes és mi helytelen?

 A helyes választás mindig a szellemi-lelki emelkedettség, valamint a jóság és mások megsegítése irányába történik. Ez egy kis segítség, de az ember még ebben is számtalan hibát vét.

FORRÁS: SZEKLITOVA LARISZA, SZTRELNIKOVA LUDMILA "ÉLET IDEGEN TESTBEN"