Az ember létezésének értelme

2013.11.01 19:15
  • Mi az értelme az állandó szenvedésnek?
  • A lélek fejlődése, olyan minőségek/tulajdonságok kifejlesztése, mint a másokkal való együttérzés, a jóság, az önzetlenség. Csak átmenve a szenvedéseken és megtapasztalva azokat, képes az ember eljutni az adott minőségek/tulajdonságok felgyűjtéséhez, és következésképpen Hozzám. A jóllakottság és a gazdagság olyan minőségeket/tulajdonságokat-  vagyis olyan energiákat fejlesztenek ki az emberekben, amely a Sátánhoz vezeti őket.
  • Mi az ember létezésének az értelme? Sok ember úgy gondolja, hogy a szeretet/szerelem.
  • A szeretet - a fejlődés földi Hierarchiájának az egyik lépcsőfoka. A szeretet különböző fokozatokra osztódik, amelyből a legalsó foka – az a férfi/nő iránti szeretet, a középső foka – az emberiség egészéhez, és a magas foka – az ISTEN iránti szeretet. A szeretet érzésén túl a kötelesség és a magas fokú tudatosság helyezkedik el, amelyek nem engedik meg a helytelen cselekedetek megvalósulását, és mindig tisztában van azzal, hogy mit kell választania. Az Én Hierarchiámban, a földihez viszonyítva megváltozik a Lények értékrendje. De mindenhol az egyén fejlődése az elsődleges szempont, ezért:
  • Az élet és minden egyes lét- értelme, minden világban a lélek fejlődése. Minden egyes pillanatnak ismereteket, átéléseket, és az újnak a tudatosulását kell eredményeznie. Minden egyes egyénnek fel kell fejlődnie az ÉN Helyzetemhez, hogy a munkámban szilárd támaszom és hű segítőm válhasson belőle.
  • Az ember számára csak két fejlődési irányultság létezik: Önhöz (ISTENHEZ) és a Sátánhoz?
  • Igen, két alapvető irány létezik, de számtalan a  Hozzám és a Sátánhoz vezető utak száma. Felsorolom az alapvető utakat:

 

Az ISTENHEZ vezető pozitív utak:

  1. Az erény útja: szeretet, önzetlenség, mások megsegítése.
  2. Az alkotás útja.
  3. Az orvosláson keresztül való fejlődés útja.
  4. Alkotással kapcsolatos programozás és tervezés.

 

                   A Sátánhoz vezető negatív utak:

  1. A gonoszság útja: gyilkosságok, becsapások, agresszió, gyűlölet, haszonlesés stb.
  2. Alkotás nélküli programozás és tervezés.
  3. Az automatizmus útja.

 

  • Hány életet kell leélnie az embernek a Földön ahhoz, hogy átmenjen az ISTENI Hierarchia első Szintjére?
  • A földi sík számára száz Szint létezik. De a lélek nem minden esetben járja végig az összes Szintet. Vannak olyan lelkek is, akik lassan fejlődnek, és egy Szinten maradva akár több inkarnációt is leélnek, de vannak olyan lelkek is, akik felgyorsultan fejlődnek, és egy élet alatt akár két – három Szintet is fejlődhetnek, ezért ők gyorsabban jutnak el az Én Hierarchiámba. A földi sík száz Szintje -  az a Földi Hierarchia száz Szintje.
  • Milyen konstrukcióhoz tartozik a Földi Hierarchia?
  • Az adott konstrukció Hozzám ( ISTEN) tartozik, de én a Sátánnal is együttműködök az adott kereteken belül. A Földi Hierarchia a kezdő lelkek-, vagyis az újonnan megalkotott lelkek fejlődésére szolgál, akik a fizikai világban kezdik el a fejlődésüket.
  • Keresztülmenve a Földön a száz fejlődési Szinten, az ember az ISTENI Hierarchia első Szintjére kerül?
  • Igen. De léteznek olyan lelkek is, akik már  a Földön is hirtelen előre törnek a fejlődésben,  és ezért ők már rögtön az ISTENI Hierarchia második Szintjére kerülhetnek.

Forrás: Az Égi Tanítók Titkos Élete című könyv

            www.higher-world.com