AZ EGYÉNI CÉLOK ELÉRÉSE

2018.02.17 15:52

 A célok lehetnek: egyéniek, általánosak, mint az ország vagy bizonyos szociális csoportok céljai, vagy az emberiség céljai. Mivel ők rakják le az utat a tervezett eredményhez. Ezen kívül a célok még különböző Szintekre is feloszlanak, ami azt jelenti, hogy az ember (vagy nép, nemzet) összes fejlettségi foka ennek megfelelő célokkal rendelkezik. Ezért amikor a lélek számára összeállítják a következő testetölétése programját, akkor az a fejlettségi Szintjének megfelelő célt is magában foglalja. A pozitív egyéneknél több cél is lehet.

A legfőbb célokat a Fentiek tűzik ki az ember részére, kisebb léptékű célokat is ajánlva számukra, amelyek elősegítik a lélek különböző irányban és minőségekben való fejlődését. Testetöltve az életben az egyénnek joga van a saját kívánságának megfelelően választani a programok közül, kiválasztva azt, ami felé a leginkább hajlik.

 Az életprogramban vannak fő -és másodlagos célok, belőlük általában mindig több van, ami az ember számára lehetővő teszi a választást. A cél saját energiapotenciál nagysággal rendelkezik, ezért a konkrét egyén számára olyan cél kerül kiválasztásra, ami megfelel az ő energia potenciáljának vagyis, hogy elérhető legyen számára.

 Ha a cél energiapotenciálja nagyon meg fogja haladni az ember lelke potenciálját, akkor nem lesz ereje ahhoz, hogy az adott célt megvalósítsa, mivel minden elviselhetetlenül nehéznek fog tűnni számára és végeredményképpen akár el sem érheti azt, annál is inkább mivel ha nagyon megerőlteti magát, így akár degradálódni is elkezdhet, vagy akár idő előtt elmehet az életből.

Ezért sem szabad azt mondani, hogy az ember bármely cél elérésére képes. Csak azt a célt képes elérni, amely megfelel a fejlettségi Szintje energiapotenciáljának és felkészültsége, valamint alkalmassága fokának. A fejlettségi Szint segít neki saját képességei helyes értékelésében, valamint abban, hogy képes legyen azonnal értékelni az elérendő cél nehézségét.

FORRÁS: SZEKLITOVA LARISZA, SZTRELNIKOVA LUDMILA " AZ EMBER FEJLŐDÉSÉNEK CÉLJA"