AJÁNLÁS AZ EMBER FEJLŐDÉSÉHEZ

2017.11.11 19:51

  Az ember ilyen vagy olyan szituációban való viselkedése a lélek előző testet öltéseiben felgyűjtött minőségeivel - tulajdonságaival magyarázható, ezért az ember cselekedeteinek, tetteinek sajátos jelentősége van: egyik részről jellemzi az ember belső lényét, másik részről a segítségük által új minőségeket - tulajdonságokat gyűjt fel a lélek számára.

 Ezért most rámutatunk némely tett, cselekedet pozitív irányultságára.

 Élet a saját kedvtelésekért – ez az adott életre Fentről kapott energiák üres elpocsékolása. Ezért büntetés jár és nagyon gyakran nagyon szigorú büntetés. Minden egyes felsőbb földi Szintnek gondoskodnia kell az alsóbb Szintek fejlődéséről és normális létezéséről. Egyetlen egy ember sem lehet felesleges a társadalomban. Az ember nem érezheti magát eldobottnak, magányosnak, feleslegesnek. A társadalomnak lehetőséget kell adnia minden egyes embernek a tanulásra. A tanárnak türelmet kell gyakorolnia tudván, hogy az állati létsíkról az emberi létsíkra inkarnálódott fiatal lelkek még nem rendelkeznek semmilyen munkatapasztalattal és csak idő kérdése, hogy mindezt megszerezzék. Türelemmel kell őket tanítani a rendre és fegyelemre, hogy felelősséget vállaljanak a tetteikért és cselekedeteikért, valamint meg kell őket tanítani a számukra még új szociális és termelési viszonyokra.

 Az embernek egész életében tanulnia kell és nincs joga azt gondolnia, hogy a betegségek vagy az öregség akadályt jelentenének a tanulásban. Viszont a tanulásra való kezdeményezésnek, az embernek saját magától kell erednie. Gondoskodni kell az idősekről, a betegekről, a magányosokról, a gyerekekről. Ezek a cselekedetek a lélek számára pozitív energiák felgyűjtését segítik elő, vagyis segítenek az egyénnek pozitív irányba fejlődni.

 A társadalomnak kötelessége biztosítani minden egyes, különböző fejlődési Szinten levő ember számára a Szintjének megfelelő tevékenységi kört és elfoglaltságot. Egyetlen egy ember sem maradhat ki a társadalom figyelméből. De a társadalom figyelme nem gyengítheti el és nem ernyesztheti el az embert, nem segítheti elő a parazita, élősködő életmód kifejlődését, hanem ellenkezőleg fejlődésre és tanulásra kell, hogy inspiráljon, önállóságra kell nevelnie és arra, hogy az ember mindig el tudja magát foglalni értelmes munkával.

 Ez utóbbi nagyon fontos jelentőséggel bír, hiszen ha az ember nem képes magát értelmesen elfoglalni, akkor könnyen a bűnözés útjára léphet. A társadalom figyelmének támaszt kell nyújtania az egyén számára és segítenie kell helyes irányba terelni a fejlődését. A legfontosabb amire az embernek mindig emlékeznie kell az, hogy bármilyen cselekedet, tett, gondolat, szó, emóció, érzelem a finomenergetikai testek által való meghatározott típusú energiák felgyűjtését segítik elő. Ezért az ember minőségileg saját maga alakítja és formálja magát és ezek a minőségek - tulajdonságok hatással vannak a sorsa alakulására  az élete szituációinak a programozásán keresztül .

FORRÁS: SZEKLITOVA LARISZA, SZTRELNIKOVA LUDMILA: " A VÍZÖNTŐ KOR EMBERE"