A VILÁGBAN SEMMI SEM JELENIK MEG CÉL NÉLKÜ

2023.04.14 09:31

A modern kori társadalom már jól érti, hogy bármely értelem létezése célokat követel önmaga számára, amely az ember, vagy a társadalom megjelenése pillanatától kezdve egészen létezésük utolsó pillanatáig útmutató. 

 Viszont gondolkodjunk el azon, hogy honnan is ered a célokban való szükséglet és mi szükség van rájuk? 

 Nem tudjuk, hogy az első civilizációkban milyen fejlődési célok léteztek, viszont a Fentiek mindig is rendelkeztek célokkal. Vagyis semmi sem jelenik meg cél nélkül ebben a világban és ok nélkül sem tűnik el semmi.

 Viszont mindegyik létforma célja olyan fogalmakká is formálódhat, amelyek érthetetlenek lesznek más élő állapotok számára. Ebből adódóan bizonyos szellemi erőfeszítés megtétele szükséges annak megértéséhez, hogy ki milyen célokkal rendelkezik, és ezen célok miképpen is kapcsolódnak a többi céllal. Például azon Fentiek számára, akik egyszer már létrehozták a Naprendszert és a Földet, egy bizonyos fejlődési szakasz megtétele után az emberiség létrehozása került új célként kitűzésre.

 A célok az idő múlásával jelennek meg és ugyan csak az idő múlásával tűnnek el. Ezért a bolygó fejlődésében az emberiség is az idő követelményeként jelent meg. Az emberiség létrehozásának célja a Föld bizonyos meghatározott energia típusban való szükségességében került megnyilvánulásra, amely energia típusok átadását csak az új energiahordozók voltak képesek továbbítani számára.

 Ezek lettek az emberek, amelyek test formája a Felsőbb Égi Teremtők által kerültek speciális számítások alapján létrehozásra, Tőlük – a Föld meghatározott pontjaira való energia továbbítás céljából. Vagyis bolygónk a fejlődése egy konkrét szakaszában azon speciális energiahordozók megjelenését igényelte, amelyek képesek az energiafeltöltésére szolgáló konkrét energia típusok Föld számára való átadására. Hiszen az élő bolygónak, mint az összes többi átszellemített létezőnek, sajátos típusú energiák szükségesek a létfenntartáshoz.

FORRÁS: SZEKLITOVA LARISZA, SZTRELNIKOVA LUDMILA: AZ EMBER FEJLŐDÉSÉNEK CÉLJA