A NEGATÍV LELKEK FEJLŐDÉSÉNEK SAJÁTOSSÁGAI

2022.05.31 11:32

 Mi egy Vegyes világban élünk 

A földi világ egy vegyes világ. Mivel benne egyforma feltételek mellett vegyesen fejlődnek mind a pozitív mind pedig, a negatív egyének. 

Vagyis az ISTEN és a Negatív Hierarch emberei együtt fejlődnek a Földön, és egyforma szituációkban találhatók. A pozitívak a Jóságon keresztül fejlődnek, a negatívok meg a gonoszságon keresztül. A Földön a Sátán számára nagy mérvű szabadság adatott, mivel Ő ebből a világból gyűjti fel magának a selejtes lelkeket.

 Ezért mindenképpen abban érdekelt, hogy minél több fiatal lelket megrontson, elcsábítson és letérítsen az Igaz útról. Addig, amíg a lélek a Földön tartózkodik állandó küzdelem folyik érte a pozitív, és a negatív Rendszerek között. Az ember nem válik rögtön Sátánná, hanem csak fokozatosan, észre sem véve mindezt. Minden a jelentéktelen szabálysértésekkel kezdődik.

 Ezért a pozitív embert állandóan az a veszély fenyegeti, hogy átkerül a negatív Hierarch fennhatósága alá, és annak világaiba. Az ember lelke csak akkor lesz teljes biztonságban, ha átmegy az ISTEN Hierarchiájába, ahol már teljes egészében védve lesz a negatív Hierarch cselszövéseitől és ármánykodásaitól.

 Az ISTEN Hierarchiájában oly módon került minden felépítésre, hogy a negatív lelkeknek már nincs joguk beleavatkozni az ISTEN Magasabb világai életébe, mint ahogy ez a földi világban történik. Általában a vegyes világok a lelkek két evolúciós áramlatára: a pozitív áramlatra, és a negatív áramlatra való felosztására szolgálnak. Mindez a fejlődés azon törvényszerűsége, amely nélkül a Világmindenség nem képes a létezésre. Vagyis a Sátán nem csak úgy önmagától jelent meg, hanem bizonyos meghatározott világi folyamatok számára való szükségszerűségből adódóan

 Az evolúció nem létezhet oppozíció nélkül. Mint ahogy az ember szervezetében is együtt dolgoznak a „ yin” és a „yang” energiák, úgy a Világmindenségben is együtt dolgoznak a nagyobb léptékű analóg energiák, amelyek az ISTEN és a Sátán tevékenysége által kerülnek kifejezésre.

 Az ISTENÉ a Teremtő Erő, a Sátáné a romboló és tisztító erő. Bár a papok közül többen is arról beszélnek, hogy egyszer majd véglegesen elpusztításra kerül a Negatív Hierarch, viszont ez nem történhet meg, éspedig abból az okból adódóan, hogy Ő és az ISTEN a világ három részből álló és felépítésű terjedelmében, egy sokkal nagyobb Lélek - egységes egész Organizmusának a két egymással oppozícióban levő részét képviselik. Az ISTEN Hierarchiájában és a Sátán Hierarchiájában a világos és a sötét egyének egymástól külön-külön tartózkodnak, vagyis teljesen más világokban léteznek és nem úgy, mint ahogy itt a Földön. Itt, vagyis a Földön tudatosan lett összekeverve a Jóság és a Gonoszság, hogy minden egyes lélek választani tudjon a két irány között. A földi világban a Negatív Rendszernek egészen az emberi Hierarchia utolsó fejlettségi Szintjéig lehetősége van arra, hogy átcsábítsa magához a pozitív lelkeket.

FORRÁS: SZEKLITOVA LARISZA, SZTRELNIKOVA LUDMILA : "A VALÓSÁG REJTÉLYEI"