A kulturális forradalom szükségessége

2023.10.16 15:59

 Dacára a nevelés távoli perspektíváinak, vagyis a saját magában történő szuperember kinevelésének a messzi jövőben, viszont semmi jóval nem tud megörvendeztetni minket a jelen. Mivel az elkövetkező kétszáz év az ember megpróbáltatásainak szigorú és durva gyakorlótere lesz, így ezért sem fog átmenni minden lélek a fényes jövőbe, hanem csak azok, akik az adott kétszáz év alatt sikeresen megbirkóztak a problémákkal.

 A Föld környezetének átépítése, a kontinensek átalakítása, az éghajlatváltozás stb., mindez annyira összetett és bonyolult a környezetet megváltoztató intézkedések halmaza, amelyek eredményeképpen az embernek aktív harcba kell szállnia saját létezése fennmaradásáért.

 Annál is inkább, mivel nem csak az ökológia helyreállításáért kell majd küzdenie, hanem el kell kezdenie alaposan foglalkozni azon szociális kapcsolatok szintjének emelésével, amelyek a társadalom alapjainak morális-etikai és szellemi-lelki pillérjeitől függenek. 

Ami azt jelenti, hogy az embereknek bizonyos meghatározott kulturális forradalmat kell végrehajtaniuk, mivel csak tőle függ az erkölcs és a morál Szintjének emelkedése, a humanizmushoz való visszatérés, amely jelen időben ki lett húzva az életből, felebaráti szeretet, könyörület, jóindulat és az emberről való őszinte gondoskodás, valamint a kreatív hajlamoknak a felnövekvő generációban történő kinevelése, amely felemeli az általános szellemi-lelki emelkedettség Szintjét.

 Az emberek fejlődésének főbb hiányosságai – a kulturális hanyatlásból erednek. Mivel a társadalom elveszítette a magas Szintű ideálokat, a pozitív hősöket és elfelejtkezett az illemszabályokról. Az olyan irányzatok degradációja, mint a színház, mozi, irodalom, művészet – amelyekre eldurvulás, alávaló erkölcsi Szint és romlott ízlés, valamint az alacsony és magas Szint közötti orientáció elvesztése, és az állati-és emberi viselkedésmód közötti orientáció elvesztése jellemző.

FORRÁS: SZEKLITOVA LARISZA, SZTRELNIKOVA LUDMILA " ÉLET IDEGEN TESTBEN"