A karma hatása az életre

2022.05.18 21:50

 "A karma - az ok és okozat törvényének kifejeződése. Amelynek teljes mértékben megfelel az alábbi közmondás: "Ki mint vet, úgy arat”, figyelembe véve a büntetés következő életre történő átvitelét. Minél több bűnt követ el az ember ebben az életében, annál többet fog szenvedni a következő életében.

 A karma hatással van az ember egész életére, a létezés cselekményeinek alakítására, és a jövőbeli problémák megoldásának nehézségére. Az összes meg nem oldott, vagy helytelenül megoldott probléma áttevődik a következő testetöltésre.

 A szenvedés okai az egyik életben keletkeznek, és átmennek a következő életbe. Ezért nehéz a pozitív egyén útja, ami egyrészt a múltbeli adósságok ledolgozásán, másrészt pedig a lélek minőségeit -tulajdonságait megszilárdító, és az ember fejlődési Szintjét növelő új megmérettetéseken, próbatételeken alapul.

 A karma hatással van az ember élete hosszára, az egészségére, a szituációk bonyolultságára, nehézségére és a halál formájára, sőt még a hangulatára is: vidám lesz-e vagy szomorú, pesszimista vagy optimista; ez is a karmikus felgyűjtésekkel függ össze.

 Ezért van az, hogy az egyik ember betegségben, a másik balesetben hal meg, az egyik 11 évesen, a másik pedig 70 évesen hagyja el ezt a világot. De azt, hogy az ember milyen módon fog átmenni az egyik világból a másik világba, miután teljesítette a programját, nemcsak a jelenlegi életének karmája határozza meg, hanem a múltbeli inkarnációjának karmája is, különösen, ha az átmenet gyermek- és ifjúkorban történik. Ez utóbbi esetben a múltbeli életek karmája, annak energiatartozásai játszanak főszerepet.

 A karma nem minden esetben kerül kijavításra az ember cselekedetein keresztül. Néha például, már a születés pillanatában teljesítésre kerülhet. Ez mindenkinél más és más, például egy másik embernek több inkarnáción keresztül kell ledolgoznia egyes cselekedeteit, ha nem akarja, hogy átadják a Sátán számára. 

Ha a lélek azonnal egy fogyatékos-rokkant testbe kerül születéskor, akkor az nem az Irányító hibája, aki az ember testét az anyaméhben való fejlődése során helytelenül alakította ki, hanem - ez büntetés.

 Ha a hiba születéskor keletkezik, akkor az a karmával kapcsolatos; de ha az ember az élete során szerezte, akkor lehet, hogy ez a Fentiek által küldött próbatétel -megpróbáltatás”.

FORRÁS: Том 4. РОЖДЕНИЕ. СМЕРТЬ. КАРМА. Часть 2. Секлитова Л.А., Стрельникова Л.Л.