A FÖLDÖN EGYRE ERŐSÖDŐ KATAKLIZMÁK KÉRDÉSE

2022.11.26 13:40

 Némelyről említést tesz a Biblia, tehát bekövetkezhetnek, némelyek meg már folyamatában történnek. Ha valamikor jóslat formájában előre láttatták a jövő történéseinek egy részét, az nem azt jelenti, hogy kötelezően be is kell, hogy teljesedjen.

 Amikor bizonyos történéseket megjövendölnek, akkor ezzel próbálják figyelmeztetni az embereket arra, hogy gondolkodjanak el a helytelen cselekedeteik jövőbeni következményeiről, amelyek esetleg kiválthatják a jóslatok megvalósulását.

 A Bibliában sok előrejelzésről olvashatunk, de mily meglepő egyetlen ember sem gondolkodott el azon, hogy „Vajon elkerülhetők lennének-e a kataklizmák, és vajon mily módon lehetne helyes irányba terelni az emberiség jövőjét?”

 Ezért is lettek mérges hulladékkal szennyezettek a folyók és a tengerek, az anyaföld elszennyeződött, a bolygó mélyéből mérges füst áramlik, amely erősen szennyezi a nagyobb városok légkörét stb. Mindez elkerülhető lett volna, ha az emberiség a szellemi emelkedettség általi fejlődési utat választja.

 A jelenben a Földön nagyon sok kataklizma történik, melyek összességében az emberek helytelen viselkedésének eredményei, mert minden történés, amely emberi áldozatokkal jár, büntetés a helytelenül választott fejlődési útért. A Föld bármely átalakítása az Égi Felsőbb Lények által kidolgozott program szerint valósul meg.

 Az átalakulási program több lehetőséget tartalmaz, és mindegyik az ember tevékenységével van összefüggésben. Ha az emberek a helyes fejlődési utat választják (ez akkor lehetséges, ha a szellemi és lelki emelkedettség fejlődésének az útját választják), akkor a Földön az összes változás és átalakulás kataklizmák és emberi áldozatok nélkül megy végbe. Ilyenkor úgy bánnak az emberekkel, mint eminens tanulókkal.  Az emberek lelki emelkedettsége megsúgja a helyes döntést és ezáltal tudnak helyesen cselekedni.

 Ha viszont az ember lelkülete alacsony Szintű, akkor a hedonista életmódot (a saját kedvteléseinek él), a csábításokat, valamint a kísértéseket választja, így az Égi Felsőbb Tanítók előtt hanyag, lusta, nemtörődöm tanulóként jelenik meg. Ahhoz, hogy megértse, hogy az út, amit választott helytelen, ezért bekapcsolódik a büntetés mechanizmusa. Így mindazok a kataklizmák és katasztrófák, amelyeket az emberiség elszenved, arról tanúskodnak, hogy helytelen döntést hozott. Ez a büntetése.

 Az ember mindig saját maga választ abban, hogy lesznek-e elemi csapások és kataklizmák, vagy sem. A fejlődési program mindig kínál választási lehetőséget az embernek ahhoz, hogy döntése alapján a magasabb Szintű utat, a lelki emelkedettség útját válassza.

 Ahhoz, hogy megértsük azokat a célokat, amelyeket az Égi Felsőbb Tanítók tűztek ki az emberiség számára, valamint megértsük, hogy miben hibázott az ember döntéshozatalkor, egy rövid áttekintés keretében nézzük meg a XX. század történéseit. A saját hibáinkat lehetetlen úgy megérteni, hogy nem ismerjük azokat a fontos célokat, amelyeket az Égi Felsőbb Tanítók tűztek ki az emberi társadalom számára.

FORRÁS: SZEKLITOVA LARISZA, SZTRELNIKOVA LUDMILA : " A VÍZÖNTŐ KOR EMBERE"