A SZABADSÁG SZEREPE A GONOSZSÁG ELŐIDÉZÉSÉBEN

2021.08.27 19:34

 A társadalom számára nyújtott szabadság, lehetőséget ad az embereknek a pozitív vagy negatív oldalukról való megnyilvánulásra. A cselekvés szabadsága lehetővé teszi az ember azon belső lénye lemeztelenítését, amelyet a szabadság teljes hiányakor vagy annak kis mértékű meglétekor általában elrejt.

  Az ember nem tűri, ha valaki uralkodik felette, mivel állandóan arra törekszik, hogy szabad és független legyen és ezen törekvését azzal magyarázza, hogy semmit sem akar létrehozni más utasítása szerint, mivel az megbénítja saját képességei kibontakoztatását, ezért önmaga főnöke akar lenni és azt csinálni amit csak akar.   

   Mindenki szabadságról álmodozik nem értve, hogy akár gonoszsággá is válhat számára amely beleviszi a degradációba. Az alacsony Szintű társadalom életében a Szabadság - egy erőteljes tényezője a társadalom és az őt alkotó egyének elpusztításának. A pusztítás - pedig gonoszság. Mivel bizonyos egyének kezében a szabadság romboló fegyverré válik. Például amikor szabadságot biztosítanak az alacsony Szintű embernek, amit ő általában vagy önmaga elpusztítására (hajléktalanná válik, megszakítva a társadalommal való összes kapcsolatot) vagy a környezet (elpusztítja a játszótereket, emlékműveket, megszentségteleníti a sírokat stb.) elpusztítására használ. Beleveti magát az összes alacsony Szintű és régebben tiltott szórakozásba, valamint aktívan elkezdi hajkurászni az élet javait. Vagyis az egyén gonoszság végrehajtására és bűnbeesésre használja a szabadságot, ami ez által feltárja lelke sötét oldalait.

  Azon típusú szabadság, amelyről az alacsony egyének álmodoznak, az leggyakrabban fejlődésük lefékezésének legfőbb okozóivá válik, amely szellemi -lelki degradációhoz vezeti őket. Vagyis ha szabadságot biztosítanak a népnek, akkor az országban anarchia, káosz, zűrzavar kezdődik, szétesik az összes régi háttér és összeomlik a termelés, a nép meg elkezd szenvedni a nélkülözés, törvénytelenség, tehetetlenség és kiszolgáltatottság miatt. 

   A nép szabadsága erőteljes romboló erővé válik, amely elpusztítja a boldog élet reményét. Viszont mindez csak az alacsony fejlettségi Szinteket érinti. A magas Szintű egyének a szabadságot az ország felvirágzására , polgárai épülésére, valamint azok egyesítésére fordítják. Új ismereteket sajátítanak el és új kreatív minőségeket gyűjtenek fel. Például, többen a modern kori színészek közül, akik eddig csak mozifilmekben játszottak, hirtelen aktívan elkezdtek részt venni cirkuszi számokban, gyakran az életükkel is játszva, elsajátították a műkorcsolyázást, delfinekkel közös számban vettek részt stb., ami által megnyilvánulásra került a pozitív oldaluk. Vagyis a szabadság a lelkek tesztelésének mechanizmusa és azokra való felosztása, akik a pozitív fejlődési utat – a Jóság útját választják és azokra, akik a negatív utat - a Gonoszság útját választják.

  Az alacsony* Szintű egyének a szabadságot általában semmittevésre vagy önmaguk anyagi javakkal való elhalmozására használják, viszont a magas Szintű egyének a szabadságot tehetségeik feltárására és az új megismerésére fordítják. Ők továbbra is betartják a törvényeket és viselkedési normákat, ami elősegíti lelkük pozitív felgyűjtéseinek megerősítését. Őket nem lehet kísértésbe vinni a nők és férfiak közötti szabad kapcsolatokkal, ők továbbra is tisztességesek maradnak és nem vesznek részt semmilyen gyanús tevékenységben.

   Vagyis mindez arról tanúskodik, hogy lelkeik olyan magas Szintű, szilárd és tartós minőségeket gyűjtöttek fel, amelyek nincsenek kitéve a degradációnak. A Fentiek az ilyen lelkeket úgy értekelik, mint akik átmentek a „szabadság” megmérettetésén, mivel ahogy eddig is a jóság és tisztesség útján haladnak, úgy az enyhített feltételek között is tovább folytatják ugyan ezen úton való haladásukat. A magas Szintű pozitív lelkek számára a Szabadság – egy állapot, amely legjobb törekvéseikkel, magas Szintű erkölcsű tetteikkel és pozitív képességeik felgyűjtésével jellemezhető. 

  A szabadság - egy, viszont az emberek egymással ellenkezőleg használják fel: vagyis egyesek elkezdenek degradálódni vagy a gonoszság útjára lépnek, mások pedig tovább haladnak a lélek és a lelki emelkedettség progresszív fejlődésének útján. Viszont az alacsony- és a magas Szintű egyéneknek egy valamiben igazuk van, éspedig abban, hogy a szabadság megnyilvánulásának mindketten, a fejlődésük számára legérdekesebb és legvonzóbb oldalát tartják, érintve benne az egyének személyes érdeklődését, ami lelkük legfőbb törekvéseinek megnyilvánulásához vezeti őket, lehetővé téve ez által az emberiség két áramlatra való felosztását. 

  Az egyik áramlatban az emberek a Gonosz(ság) hordózója felé – a Sátán felé haladnak, a másik áramlatban pedig a Jó(ság) felé, vagyis ISTEN irányába. Ha elemezzük a szabadságnak az emberiségre való hatását, akkor láthatjuk, hogy lehetőséget adva számára a valami iránt való elégedetlensége kinyilvánítására, ez által elősegíti a Gonosz(ság) feléledését, amely ez után szabadon elkezd kóborolni a városokban és az utcákon, és ezért a pozitív egyének már esténként félnek kimenni a lakásukból, mivel ők a kiszolgáltatott emberek kategóriájába esnek.

  Viszont ha a társadalom magas lelkiségi és erkölcsi Szinttel rendelkezik, akkor a szabadság mobilizálja a tökéletesedését és felgyorsítja a fejlődési célok megvalósítását, vagyis tovább halad a Jóság útján. Ezért nem szabad a szabadság fogalmához egyértelműen viszonyulni, hanem meg kell érteni, hogy a szabadság rombolóan és pusztítóan hat az emberiség fejlődésének alacsony Szintjein, viszont a magas Szinteken elősegíti a jólétet és a progresszív fejlődést.

FORRÁS: SZEKLITOVA LARISZA, SZTRELNIKOVA LUDMILA: " AZ EMBER FEJLŐDÉSÉNEK CÉLJA"