Rendelkezik e a lélek egyetemes tudással?

2023.09.17 10:42

 

 Kérdés: A szerzők némelyike azt bizonyítja, hogy a „lélek egyetemes tudással rendelkezik”. Mennyire felel meg mindez a valóságnak?

 Válasz: A lélek nem rendelkezhet egyetemes tudással, mivel ez nagyon magas Szintű információ, ami azt jelenti, hogy nagyon magas az energetikai potenciálja. Az ember gyenge potenciálja viszont képtelen mindezt önmagában megtartani. Hiszen ő csak az előző állapotaiból származó bizonyos tudással rendelkezik, ha ez földi típusú lélek aki átment az ásványok, növények, állatok fejlődési Szintjein. Ő a saját Szintjének megfelelő ismeretekkel fog rendelkezni, viszont ez nem egyetemes tudás. Hiszen az alacsonyabb Szintű ember sohasem lesz képes megtartani önmagában a Magasabb Szintű állapotok tudás -ismeretét, mindezt pedig ugyanazon okból, vagyis az energetikai potenciáljaik különbözősége miatt.

 Az, hogy az ember képes az egyetemes tudás fogadására – mindez csal az ő primitív meglátása, a külső Világegyetemről, és a vele való érintkezésről alkotott fogalmainak megfelelően. Hiszen a Világegyetem felépítése olyannyira összetett, bonyolult és sokdimenziós, hogy a teljes megismeréséig még több milliárd éven keresztül kell fejlődnie hozzá.

 Viszont a Földre néha kozmikus lelkeket is leküldenek bizonyos meghatározott misszió teljesítése céljából. Ezen lelkek más típusú tudás-ismerettel rendelkeznek, amelyet kozmikusnak nevezhetünk. De ők sem képesek megtartani matricáikban az egyetemes tudás erőteljes energetikai potenciálját. Ők a kozmikus információ egy másik részével rendelkeznek.

 Vagyis csak azon Lények lelkei, akik az ISTENI Hierarchia magas Szintjein tartózkodnak, csak azok rendelkeznek egyetemes tudással, mivel Ők saját maguk teremtik a materiális és finomenergetikai Világegyetemeket, ami azt jelenti, hogy Ők találják ki a funkcióikat és felépítésüket, amelyek ezeket a funkciókat biztosítja. Viszont ilyen lelkek már nem kerülnek leküldésre a Földre. Mivel a földi matéria képtelen elbírni az erőteljes energetikai potenciáljukat, mert egyszerűen elég Tőlük.

 Vagyis nem szabad levonni olyan globális következtetéseket, hogy az ember lelke „egyetemes tudás- ismerettel rendelkezik”. Ilyen eredménnyel a mikroba is kiabálhatná, hogy emberi tudással rendelkezik, az ember hasában tartózkodva. Viszont az ember olyan intellektuális tudással és egyéni felépítéssel rendelkezik, amelyek hozzáférhetetlenek a mikroba számára, de neki is megvan a saját Szintű tudás ismerete, ami pedig még az ember számára hozzáférhetetlen.

Itt pontosítani kell, hogy valójában milyen tudás megismeréséről is van szó: materiálisról, vagy a láthatatlan – finomenergetikai síkúról, hiszen a Világegyetem is ugyanúgy, mint az ember finomenergetikai felépítéssel is rendelkezik. Mivel csak az egyik oldalát látva, az embernek fogalma sincs a finomenergetikai állapotáról. Hiszen mindegyik információ mindig azon forma fejlettségi Szintjének felel meg, amely számára létrehozásra került.

Ezért az alacsony energiapotenciállal rendelkező formák nem tartalmazhatnak magukban információt a sokkal magasabb energiapotenciállal rendelkező élő formákról. Itt csupán csak ezen nagyobb állapot morzsányi megismerése lehetőségéről van szó. 

FORRÁS: СЕКЛИТОВА Л А. СТРЕЛЬНИКОВА Л Л. Великий переход или Варианты апокалипсиса.