Mit ad a szabadság ISTENNÉL, és a nem létező szabadság a Sátánnál

2023.07.08 18:22

 A Földön két alapvető típusú ember található: pozitív és negatív. Még léteznek fiatal lelkek, akik átmenetelieg sem az egyikhez sem a másikhoz nem tartoznak. Csak a tíz életen való áthaladás után, a matricáikban és az állandó finomenergetikai testeikben felgyűjtött minőségeiknek-tulajdonságaiknak megfelelően kerülnek felosztásra pozitívakra, és negatívakra, majd az előbbiek az ISTEN, az utóbbiak pedig a Sátán irányítása alá küldetnek.

 A lelkek megkapják a saját gazdáikat, és utána pedig a különböző fejlődési programokat. A pozitív és negatív Hierarchiák fő Hierarchjai a saját elképzeléseiknek, a saját nevelési módszereiknek, és személyes céljaiknak megfelelően állítják össze a programokat a saját lelkeik számára.

 ISTEN célja a lelkek pozitív irányban való tökéletesítése, a Sátán célja pedig a lelkek negatív irányban való tökéletesítése. Azonban ezen két program legfőbb különbsége abban nyilvánul meg, hogy ISTEN szabad választást biztosít tanítványainak az életszituációkban, míg a Sátán nem biztosít.

 A Sátán arra kényszeríti a számára átadott lelkeket, hogy azt tegyék, amire Neki saját magának szüksége van, vagyis azon minőségek-tulajdonságok kidolgozására és felgyűjtésére, amelyek tovább fejlesztik őket a negatív minőségekben-tulajdonságokban. A Sátánnál teljes mértékben hiányzik a szabadság.

 Valójában a programok összeállításában való különbség a két Hierarchnál is az alárendeltek viselkedésének különbségeire vezethető vissza: egyesek a saját akaratuknak megfelelően csinálhatnak valamit, míg mások pedig, mindent a negatív Hierarch kívánságainak megfelelően tesznek.

 A pozitív egyénnek joga van választani a szituációkban, az alkotásban, kreativitásban, gondolatokban, míg a negatív egyén úgy cselekszik az élet szituációkban, ahogy az a programjában meg van írva, egy lépéssel sem tudván eltérni attól. Például, ha a programja azt tartalmazza, hogy meg kell ölnie valakit, akkor megöli, még azt sem értve, hogy miért is teszi mindezt. Ha pedig egy negatív egyénnek a programja szerint fizikát kell tanulnia, akkor tanulni fogja és sikereket fog elérni a tudományban. Még érezni is csak azt fogja, ami a Sátánnak megfelel, és nem önmaga számára megfelelő.

FORRÁS: SZEKLITOVA LARISZA, SZTRELNIKOVA LUDMILA " A LÉLEK VÁLASZTÁSA avagy AZ EMBER POZITÍV ÉS NEGATÍV FEJLŐDÉSE"