ISTENT nem érdekli az ember anyagi jóléte

2023.02.26 10:37

ISTENT nem érdekli az ember anyagi jóléte, a nyugalomban és boldogságban való élete. 

ISTENT nem érdekli az ember anyagi jóléte, békés és boldog élete. Pontosan ez az, ami megrontja a lelket, ami évszázadokon és évezredeken át folyamatosan hátráltatja a fejlődését. De az ember makacsul nem hajlandó ennek megértésére. Szilárdan megtelepedett a fejében az az illúzió, hogy ISTEN boldoggá akarja tenni őt az üres létezésében, és ehhez földi Mennyországot akar létrehozni számára, hogy ott tétlenkedjen, henyéljen, züllött életmódot folytasson, paráználkodhasson, degradálódjon, mivel az alacsony tudatossági Szinttel rendelkező ember nem képes rákényszeríteni magát arra, hogy a jólétben dolgozzon, és a lelkét tökéletesítse.

 Mindezt csak a saját rendezett, sikeres létezése veszélybe való kerülésekor, vagy valamilyen perspektíva kedvéért, ismét csak a jobb élet megszerzéséért teszi. Ahogy az ilyen ember materiális szintje emelkedik, azonnal beleveti magát az élvezetekbe: sokat eszik, sokat iszik, értéktelen látványosságokat néz, utazik, és szabad óráit üres időtöltéssel tölti.

 ISTENNEK nem kell az emberi test, NEKI tökéletes lélekre van szüksége, ezért nem engedi meg neki, hogy a jóléttől, javaktól degradálódjon. 

A negatív Rendszer Hierarchja az, aki túlzott javakkal árasztja el az egyént, vagyis a Sátán, hogy megzavarja a lelket, hanyatlásra késztesse, hogy az végül Hozzá kerüljön.

 Csak egyesek képesek helyesen rendelkezni a materiális javakkal – vagyonnal, a lélek tökéletesedésére-, és nem az élvezetekre fordítani. Csak a magas Szintű tudatosság képes önmaga kontrollálására, és önmagát a magas ideálok felé való célirányos irányítására, és nem félhet sem a szegénységtől sem a gazdagságtól: a többletet mások tökéletesedésére-, a hiányt pedig a magasabb szellemi-lelki tökéletesedési útra fordítja. 

 

FORRÁS: Секлитова Л А, Стрельникова Л Л.  "Выбор души"