Hogyan jelennek meg a képességek és a tehetségek

2023.08.11 21:06

 A lélek által bármely tevékenység révén megszerzett energiák alakítják ki a lélek minőségeit-tulajdonságait. Miért rendelkezik az egyik egyén számos tehetséggel, a másik pedig eggyel sem?

 Ennek oka, hogy az előbbi folyamatosan tökéletesítette önmagát, és mindent megtanult, amit csak lehetett. Ennek köszönhetően pedig, kidolgozta és felgyűjtötte azokat az energiákat, amelyek minőséggé-tulajdonsággá alakultak, és bizonyos tehetségek és képességek formájában kerültek megnyilvánulásra.

 A minőségek-tulajdonságok az ember jellemét, hajlamait és képességeit is meghatározzák. A minőségi felhalmozódások összessége létrehozza a személy hajlamait, hatással van a törekvéseire, formálja az ember jövőbeli tehetségeit.

 Például, ha az egyén egyik életében zenei minőségeket-tulajdonságokat halmozott fel egyszerű zenehallgatás révén, a következő életében elkezdett kórusban énekelni, a harmadik életében pedig elkezdte szorgalmasan elsajátítani a zenei oktatást, akkor a negyedik testetöltésében már kinyilváníthatja a tehetségét, kitűnően fog énekelni és finom zenei hallással fog rendelkezni. Ha pedig az előző életében vált képzett zenészé, akkor a következő életében virtuózzá válik, példát mutatva másoknak azzal, hogy megmutatja milyen tökéletességig lehet fejleszteni az adott minőséget-tuladonságot

 Mivel azonban a fejlődés individuális, ezért a különböző egyéneknek az ugyanazon tehetség kidolgozása és kifejlesztése megszerzésére, különböző számú testetöltés szükséges. A képességek az emberben nem egyszerre és azonnal jelennek meg, hanem a lélek korábbi életeiben való hosszú és kitartó munkája eredményeképpen.

 ISTEN nem ajándékoz meg senkit tehetségekkel, hanem lehetőséget biztosít azok fejlesztésére. Ehhez speciális szituációkat, tanítókat biztosítanak számukra, akik megtaníthatják valamire, az egyén pedig, vagy felhasználja ezeket a lehetőségeket, vagy nem.

 Az embernek saját magát kell fejlesztenie, mindent a saját munkájával kell elérnie. Csak úgy egyszerűen, a semmiből nem jelennek meg tehetségek. A lélek életről-életre dolgozza ki, és fejleszti a tehetségeket és képességeket. Ha pedig a Földön megjelenik egy ragyogó tehetségű személy, akkor nem az ISTEN ajándékozza meg őt ezzel, hanem ő maga ér el mindent kemény és kitartó munka által. ISTEN megadja számára a lehetőségeket, hogy kifejezze magát, és megteremti a feltételeket a további tökéletesedéséhez.

FORRÁS: SZEKLITOVA LARISZA. SZTRELNIKOVA LUDMILA " A LÉLEK VÁLASZTÁSA"