A LÉLEK FEJLŐDÉSE

2020.08.30 09:07

Mi már tudjuk, hogy a lélek felépítéssel rendelkezik, de vajon hogyan történnek meg benne a változások? Vagy a lélek mindig állandó marad? Miért tanulunk egész életünkben és vajon mit ad ez a lelkünknek? Számtalan olyan kérdés létezik, amelyeket fel kell tennünk ISTENNEK ahhoz, hogy megértsük létezésünk értelmét. És mi megint a Teremtőnkhöz fordulunk.

- Miben nyilvánul meg a lélek fejlődése?

 A mindennapi életben: ez az élettapasztalatok felgyűjtésében, új tudásban, az érzelmek és az intellektus fejlesztésében nyilvánul meg, az energetikai síkon - pedig az egyéni energetikai potenciál felgyűjtésében.

 - Mi alapján történik a lélek evolúciós növekedése?

 Az élethelyzetek által való fejlődés által.

 Fel lehet-e gyorsítani a lélek fejlődését?

 A lélek evolúcióját nem lehet felgyorsítani. Ezt úgy kell érteni, hogy úgy fog fejlődni, ahogy az a számára adott. Ezért állítanak össze a lélek sorsát meghatározó programokat.

- Minden lélek jogosult az evolúciós fejlődésre?

 Nem, nem minden lélek. Léteznek degradációra irányuló programok is.

 Miért adnak az embernek ilyen programot?

 A múltban felgyűjtött minőségek- tulajdonságok szilárdságának ellenőrzésére, valamint még a hiányzó minőségek-tulajdonságok felgyűjtésére.

- De hogyan bátorítható a degradáció, hiszen az embernek inkább küzdenie kellene ellene, nem? -

Természetesen küzdenie kell ellene. Ez az ellenőrzés lényege: hiszen ez által nyilvánvalóvá válik, hogy a kedvezőtlen feltételek mellett milyen mély szintre tudna lesüllyedni az adott lélek. De nem szükséges neki lesüllyednie, egyszerűen csak egy adott szinten megáll a fejlődésben, ha viszont a belső minőségei/tulajdonságai eléggé szilárdak, akkor az ilyen ember nem kezd el inni, és nem fog kábítószert sem fogyasztani. Csak egyszerűen bezárul a saját kis szűk világában, ahol automatikusan fogja elvégezni a rá bízott feladatokat. Abban az esetben, ha a degradációs program a hiányzó minőségek/tulajdonságok felgyűjtésére irányul, abban az esetben a lélek a negatív úton haladva fogja a szükséges energiákat felgyűjteni. De ebben az esetben sem szükségszerű, hogy az ember gonosztevővé váljon, még abban az esetben sem, ha némely tevékenységi forma negatív minőségek/tulajdonságok felgyűjtéséhez vezet. Mint például a műszaki tervezők, programozók, vagy a katonák tudnak negatív minőségeket/tulajdonságokat felgyűjteni a társadalom számára szükséges munkák elvégzése által.

- Ha egy bizonyos személy magas Szintre jutott a fejlődésében, akkor ő már nem tud visszazuhanni, vagy esetleg van egy olyan pillanat, amikor elkezd visszafelé fejlődni?-

 Miből gondolják önök, hogy az involúció lehetséges?

- Az embereknél létezik egy olyan teória, hogy az egyén először felemelkedik a fejlődésében, majd utána megfordul az ellenkező fejlődési irányba, és megint visszaereszkedik a matériába. Ez olyan, mint az inga mozgása, először az egyik irányba, majd a másik irányba mozdul ki.

- Nem, ez teljesen valótlan. Hogyan tudna a nagyon magasra emelkedett ember megint visszaesni! Az adott ember tudata már egészen más, és ami a legfontosabb – ez már energetikailag is lehetetlen lenne a számára. Az alacsony sík energiái az ilyen embert eltaszítják. De ha a közepes Szinten fejlett emberről beszélünk, akkor az ilyen ember visszaeshet abban az esetben, ha kábítószereket vagy alkoholt kezd el fogyasztani, hiszen az alkohol, mint ahogy a kábítószer is kikapcsolják az ember tudatát, és ennek következtében az ember már mechanikusan kezd el cselekedni, rombolván önmagát és elégetvén a felgyűjtött energiáit is, és mivel ez által csökken az energia terjedelem, a lélek energia potenciálja is lecsökken, ezért visszaesik. De ez csak a közepes fejlettségi Szintre jellemző. A magas fejlettségi Szinttel rendelkező lelkek erre már képtelenek, ezért sem esnek már vissza. Az emberek bizonyos tényeket összekeverve állítanak fel törvényszerűségeket a lélek ingaszerű fejlődéséről. Például az ember lelke, visszalépve egy lépcsőfokot, beköltözhet egy állat testébe, de ez már - büntetés, ami nagyon ritkán fordul elő. Másodszor, a magas fejlettségi Szinttel rendelkező egyéneket speciális misszió elvégzése végett küldik le. De ez nem az ő egyéni fejlődésüket szolgálja, hanem az a feladatuk, hogy a többieket is felemeljék maguk.  Viszont ezek eseti történések.

FORRÁS: SZEKLITOVA LARISZA, SZTRELNIKOVA LUDMILA :" A LÉLEK. A LÉLEK FELÉPÍTÉSÉNEK TITKAI"