A Jóság és gonoszság és a gazdagsággal való kapcsolatuk

2023.06.30 08:56

 Az ember mindig arra törekedett, hogy jól, jól tápláltan, elégedettségben, komfortban, és melegben éljen. Azonban számos lélek megszenvedett ezen törekvésekért, mivel sorsuk némely esetben macskaköveken való utazásra változott.

 A hibájuk abban nyilvánult meg, hogy nekik nem azon kellett volna gondolkodniuk, hogy miképpen javíthatnak, tehetik jobbá az életüket, hanem azon, hogy miképpen gyorsítsák fel a saját fejlődésüket, hogy minél hamarabb átmehessenek az ISTEN Hierarchiájába, méltóvá válva az ISTENI Hierarchia első Szintjére. 

ISTENT nem érdekli az ember anyagi jóléte, a nyugalomban és boldogságban való élete. ISTENT nem érdekli az ember anyagi jóléte, békés és boldog élete. Pontosan ez az, ami megrontja a lelket, ami évszázadokon és évezredeken át folyamatosan hátráltatja a fejlődését. De az ember makacsul nem hajlandó ennek megértésére. 

Szilárdan megtelepedett fejében az az illúzió, hogy ISTEN boldoggá akarja őt tenni az üres létezésében, és ehhez földi Mennyországot akar létrehozni számára, hogy ott tétlenkedjen, henyéljen, züllött életmódot folytasson, paráználkodhasson, degradálódjon, mivel az alacsony tudatossági Szinttel rendelkező ember nem képes rákényszeríteni magát arra, hogy a jólétben dolgozzon, és a lelkét tökéletesítse. Mindezt csak a saját rendezett, sikeres létezése veszélybe való kerülésekor, vagy valamilyen perspektíva kedvéért, ismét csak a jobb élet megszerzéséért teszi.

FORRÁS: SZEKLITOVA LARISZA, SZEKLITOVA LUDMILA: " A LÉLEK VÁLASZTÁSA avagy AZ EMBER POZITíV ÉS NEGATÍV FEJLŐDÉSE"