A BŰN FOGALMA

2023.11.28 19:07

"Kozmikus szempontból tekintve a Bűn azon programtól való eltérést jelent, amelyet a Legfelsőbb Tanítók állítanak össze egy életre az ember számára.

 Energetikai szempontból pedig, a Bűn olyan folyamatot jelent, amely az emberi lelket nem úgy építi, ahogy az ISTEN pozitív Rendszere számára szükséges. Ha az egyén minden életszituáción helyesen, a személyes fejlődési programja követelményeinek megfelelően halad keresztül, akkor a bűn fogalma elfogadhatatlanná válik az adott egyén számára.

 Az igaz ember, akit a saját viselkedésében a legmagasabb erkölcsi normák vezérelnek, a lehető legpontosabban teljesíti a programját. Pontosan az erkölcsi normák segítenek neki abban, hogy helyes cselekedetek hajtson végre a különböző szituációkban.

 Következésképpen, a magas Szintű viselkedési normák teszik lehetővé az ember számára, hogy elkerülje a bűnös viselkedést, a bűnbeesést, és segítenek neki a személyes életprogramja helyes végrehajtásában Ha az embert a cselekedeteiben alacsony erkölcsi normák vezérlik, akkor számtalan hibát és bűnt követ el, amelyek elősegítik a program teljesítésének végre nem hajtását, és karmikus kötelékek megkötését, melyek átmennek a következő életbe.

 A bűn mindig következményekkel jár, és hatással van az ember jövőjére a jelen életében, vagy a következő életében egyránt. Tehát ily módon, a bűn – tiltás az ember által elkövetendő negatív cselekedetekre, amelyek megakadályozzák őt a lélek magas pozitív minőségei-tulajdonságai felgyűjtésében, és az ISTEN Hierarchiájába történő átmenetben.

 Azonban a bűn fogalma energetikai oldallal is rendelkezik. Ezért energetikai szempontból tekintve a Bűn – a lélek által való nem megfelelő minőségű energia kidolgozása és felgyűjtése, vagyis nem azoknak az energiáknak a felgyűjtése, amelyek a program helyes végrehajtásához szükségesek számára. Ha pedig az ember a helytelen cselekedetei következtében alacsony minőségű, vagyis selejt energiákat halmoz fel a finomenergetikai konstrukcióiban, akkor már nem engedhető be az örök létbe: az örökkévalóság el fogja őt pusztítani az erőhatalmával, a magas energiák hatalmas energiapotenciáljával. .

 Nézzünk meg egy egyszerű példát arra, amikor az ember helytelen cselekedeteket követ el. Ha például, egy gyereknek felajánlják, hogy takarítsa ki a szobáját, és ő nem teszi meg, akkor anélkül, hogy észrevenné, megsérti a családban általánosan elfogadott fejlődési szabályokat.

 A gyerek lusta, és nem engedelmeskedik a szüleinek, vétségeket, szabálysértéseket követ el. Mindkettő bűnnek számít. Ha valaki lusta és engedetlen - nem megfelelően, vagyis helytelenül teljesíti a programját, mivel azért érkezik az életbe, hogy tanuljon. 

Az életprogramján való helyes áthaladáskor, alá kell rendelnie magát -engedelmeskednie kell a szüleinek, és teljesítenie kell az utasításaikat. Ebben az esetben a lélek azokat az energiákat gyűjti fel a matricájában, amelyek szükségesek, nevezetesen: az engedelmesség, szorgalom és munkaszeretet minőségeit-tulajdonságait.

 Mindez egy egyszerű helyes cselekvésnek köszönhetően alakul ki. Amikor viszont az ember lusta, a lelke nem kapja meg a szükséges energiákat, és nem történik fejlődés.” 

FORRÁS: SZEKLITOVA LARISZA, SZTRELNIKOVA LUDMILA " Рождение Смерть Карма"